18 مرداد 1393 - 15:26
شناسه خبر: 164
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
راهکاری برای نجات درختان زیتون از آفت
با توجه به آفت فراگرفته شده در باغات زیتون میتوان کوددهی مناسب و آبرسانی کافی را چتر نجاتی برای زیتون کشور عنوان کرد.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، طاهری - معاون پژوهش مرکز تحقیقات منابع طبیعی استان زنجان - با بیان اینکه از دو سال پیش با سرمایهگذاری وزارت جهاد کشاورزی تحقیقاتی مبنی بر نیاز غذایی باغات زیتون در پنج استان فارس، قزوین، زنجان، گرگان و گیلان انجام شد، گفت: براساس این تحقیقات میزان تغذیه باغات زیتون شناسایی شد.
وی با بیان اینکه باغات زیتون باید در دو روش مصرف خاکی و محلول کاشت تغذیه شوند، اظهار کرد: در این راستا زمان کوددهی در مراحل مختلف رشد زیتون بسیار مهم است.
این کارشناس زیتون ادامه داد: باغات زیتون در چهار مرحله باید کوددهی شوند که هزینه کوددهی برای هر زمین بسته به کیفیت کود بین 100 هزار تا 500 هزار تن متفاوت است.
وی با بیان اینکه درختان زیتون نسبت به سایر درختان کود کمتری مصرف میکنند، گفت: اگر کشاورزان به درختان زیتون به موقع کود دهند و آبرسانی خوبی انجام شود میتوان تولید زیتون را به چندین برابر افزایش داد.
طاهری با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی در سالهای اخیر حمایتهایی را در جهت افزایش مصرف کود در باغات زیتون انجام داده است، افزود: کشاورزان استقبال خوبی را برای مصرف کود در باغات خود داشتهاند.
معاون پژوهش مرکز تحقیقات منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به آفات موجود در باغات زیتون گفت: تقویت درخت زیتون میتواند تاثیر زیادی برای مقابله با این آفت داشته باشد.
طاهری یکی دیگر از عوامل موثر در افزایش تحمل درخت در مقابل آفات را استفاده از مواد آلی همچون کودهای حیوانی پوسیده عنوان و اظهار کرد: اگر درختان هرس شوند و کود به موقع به آنها داده شود و آبرسانی نیز کافی باشد، آستانه تحمل درختان در مقابل آفات افزایش مییابد.
این کارشناس زیتون با اشاره به بحران آب در بخش کشاورزی گفت: باید با استفاده از آبیاری تحت فشار با این مساله نیز مقابله شود اما چیزی که در اینجا مطرح است کاهش کیفیت آب است چراکه چندین سال است آب کشاورزی شور شده که این امر موجب کاهش تحمل درخت زیتون در مقابل آفات شده است به همین دلیل انتظار میرود وزارت جهاد کشاورزی تمهیدات ویژهای در این راستا بیندیشد.
منبع: ایسنا